Na stanju

Civilization

7,000.00 RSD

Civilizacija je igra veštine za 2 do 7 igrača. Obuhvata razvoj drevnih civilizacija od pronalaska poljoprivrede v. 8000 p.n.e. do pojave Rima oko sredine III veka p.n.e. Svaki igrač vodi naciju naroda preko table sa mapama istočnog Mediterana i Bliskog istoka dok pokušavaju da zatvore nišu za sebe i svoju kulturu.
Iako su bitke i teritorijalna strategija važne, ovo nije ratna igra jer se ne dobija bitkom ili osvajanjem. Umesto toga, cilj igre je da se postigne nivo sveukupnog napretka koji uključuje kulturne, ekonomske i političke faktore, tako da takvi sukobi koji se pojave budu rezultat rivalstva i nedostatka zemlje, a ne želje da se eliminišu drugi igrači. Nomad i zemljoradnik, ratnik i trgovac, zanatlija i građanin svi imaju suštinsku ulogu u razvoju civilizacije. Igrač koji najefikasnije menja naglasak između ovih različitih pogleda je taj koji će postići najbolji balans i pobediti.
Ova igra ima ogroman broj pratilaca i smatra se jednom od najboljih igara o drevnim civilizacijama. Svaki igrač preuzima ulogu vođe drevne civilizacije, kao što su Iliri ili Vavilonci. Vaš zadatak je da vodite svoj narod kroz vekove tako što ćete proširiti svoje carstvo i koristiti prihod od njega za finansiranje novih tehnoloških dostignuća, kao što su pismenost, obrada metala ili pravo. Napredak pomaže vašoj civilizaciji da se bolje nosi sa svojim problemima, kao i da donosi nove napretke.
Smatra se da je Civilization prva igra koja je ugradila „drvo tehnologije“, omogućavajući igračima da dobiju određene predmete i sposobnosti tek nakon što se dobiju određeni drugi predmeti. Ovaj uticajni mehanizam usvojile su bezbrojne druge društvene igre, igre s kartama i kompjuterske igre.

Šifra proizvoda: FGN00327 Kategorije: , , , ,

Dodatne informacije

Autori

Francis Tresham

Broj igrača

2-7

Izdavač

Gibsons

Jezik igre

Engleski

Na stanju

Ima na stanju

Vreme trajanja igre

180+

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.