Na stanju

Attack!

6,500.00 RSD

Osnovna igra (Attack!) je vrlo jednostavna igra širenja i sukoba smeštena u doba Drugog svetskog rata. Namenjen je igračima koji uživaju u pravilima u koja je vrlo jednostavno i lako se uči.
Način igranja:
Svaki igrač započinje sa nekoliko regija (od kojih je jedna njegov glavni grad) i nekoliko vojnih jedinica. Igrači proširuju svoje baze moći dodavanjem regija u svoju “sferu uticaja”. To se može postići ili putem diplomatije (oni se dobrovoljno pridružuju), ili vojnim osvajanjem (pridružuju se, i tačka).
U napadu postoje tri glavne pod-igre ::
1) kopnena borba: jednostavan sistem gde svaka jedinica ima određene prednosti na osnovu svoje istorijske uloge.
2) Morska borba: Jednostavan sistem gde svaki tip broda (bojni brod, nosač, razarač i podmornica) ima određene prednosti na osnovu svoje istorijske uloge.
3) Ekonomski: Jednostavan sistem određuje proizvodnju. Igrač počinje sa jednom kartom po regionu u vlasništvu, a zatim dobija novu za svako novo dodato područje. Kartice dolaze u četiri osnovne vrste: Resursi, Fabrike, Transportna mreža i Nafta. Na svakoj kartici je odštampana vrednost koja predstavlja osnovnu ekonomsku vrednost tog regiona. Ako je igrač u stanju da kreira čitav „set“ (po jedan od svakog kompleta), udvostručuje štampanu vrednost na tim kartama. Postoji i peti tip kartice čija je minimalna vrednost “1” i predstavlja region bez posebne ekonomske vrednosti (samo “stanovništvo”).
Jedinice uključuju: pešadiju, tenkove, artiljeriju i vazduhoplove. To su visokokvalitetne minijature, koje dolaze u dve veličine: redovni za samo jednu jedinicu i nešto veći za grupe od pet.
Mapa prikazuje svet oko 1935. godine usredsređen oko Atlantika (Severna i Južna Amerika, Evropa i Afrika). Proširenje sadrži mapu Azije, Australije i Pacifika.

Šifra proizvoda: FGN00278 Kategorije: , , ,

Dodatne informacije

Autori

Glenn Drover

Broj igrača

2-6

Izdavač

Eagle Gryphon Games

Jezik igre

Engleski

Na stanju

Ima na stanju

Vreme trajanja igre

120-180

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.