Na stanju

Barony

6,500.00 RSD

Na početku igre igrači kreiraju tablu nasumično sa devet pločica po igraču; svaka pločica sadrži tri šestoougaonika, pri čemu je svaki šestougaonik jedan od pet tipova pejzaža: šuma, ravnica, polje, planina, jezero. Tada igrači postavljaju po tri grada na tablu za igranje, sa vitezom u svakom gradu. Zatim se smenjuju u smeru kazaljke na satu, pri čemu svaki igrač preduzima tačno jednu akciju od šest mogućih radnji:
Regrutovanje: Dodajte dva viteza u grad ili tri viteza ako je grad u blizini jezera.
Pokret: Pomerite jednog ili dva svoja viteza po jedno polje. Vitez ne može ući u jezero (blub), planinu sa protivničkim pešakom ili bilo koji prostor sa protivničkim gradom ili uporištem ili dva viteza iste protivničke boje. Ako drugog viteza premestite u prostor sa protivničkim pešakom ili selom, uklonite te žetone i uzmite jedan resurs od vlasnika sela.
Konstrukcija: Uklonite jednog ili više svojih vitezova sa table za igru i zamenite svakog selom ili uporištem, dobivajući jedan token resursa koji se podudara sa pejzažom ispod strukture.
Novi grad: Zamenite jedno od svojih sela gradom i osvojite 10 pobedničkih poena.
Ekspedicija: Uklonite dva viteza iz svoje rezerve, postavljajući jednog nazad u kutiju van igre, a drugog na bilo koji prazan prostor na ivici ploče za igru.
Plemićka titula: Odbacite najmanje 15 resursnih bodova, a zatim nadogradite titulu: baron na viskonta, grof, markiz i na kraju vojvoda.
Jednom kada je bilo koji igrač stekao titulu vojvode, završi rundu, zatim izračunaj VP, tako da igrači sračunaju i resurse koji su još uvek u njihovom posedu, njihov rang u igri i broj gradova koje su izgradili. Igrač koji ima najviše VP je pobednik.

Šifra proizvoda: FGN00242 Kategorije: , ,

Dodatne informacije

Autori

Marc Andre

Broj igrača

2-4

Izdavač

Matagot

Jezik igre

Engleski

Na stanju

Ima na stanju

Vreme trajanja igre

0-60

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …