Nema na stanju

Citadels

2,400.00 RSD

U Citadels igrači svake runde preuzimaju nove uloge da predstavljaju likove koje angažuju kako bi im pomogli da steknu zlato i podignu zgrade. Igra se završava na kraju runde u kojoj igrač podiže svoju osmu zgradu. Igrači tada zbrajaju bodove, a igrač sa najvećim rezultatom pobeđuje.
Igrači počinju sa brojem karata za izgradnju u ruci; zgrade su u pet boja, s tim što ljubičaste zgrade obično imaju posebne sposobnosti, a ostale zgrade u boji pružaju prednost kada igrate određene likove. Na početku svake runde, igrač koji je bio kralj u prethodnoj rundi nasumce odbacuje jednu od osam karata, bira jednu, zatim prosleđuje karte sledećem igraču, itd. Sve dok svaki igrač tajno ne odabere lik. Svaki lik ima posebne sposobnosti, a korisnost bilo kog lika zavisi od vaše situacije i situacije vaših protivnika. Likovi zatim izvršavaju svoje radnje po numeričkom redosledu: atentator eliminiše drugi lik za rundu, lopov krade svo zlato od drugog lika, čarobnjak zamenjuje građevinske karte sa drugim igračem, vojskovođa opcionalno uništava zgradu u igri itd. .
Na potezu, igrač zaradi dva ili više zlatnika (ili izvuče dve građevinske karte, a zatim odbacuje jednu), a zatim opciono konstruiše jednu zgradu (ili do tri ako igra arhitektu u ovom krugu). Zgrade koštaju zlatnika jednako broju simbola na njima, a svaka zgrada vredi određeni broj poena. Pored bodova iz zgrada, na kraju igre igrač osvaja bonus bodove za osam zgrada ili zgrada svih pet boja.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: FGN00235 Kategorije: , , , ,

Dodatne informacije

Autori

Bruno Faidutti

Broj igrača

2-8

Izdavač

Z-Man Games

Jezik igre

Engleski

Na stanju

Nema na stanju

Vreme trajanja igre

0-60

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.